Bok om Whisky – “The Water of Life”

Av fasinasjon for de tradisjonelle og maskuline uttrykkene i whiskyverdenen, ble det startet et utforskningsprosjekt som resulterte i en bok. Det som kanskje karakteriserer maskuliniteten mest er selvsikkerhet. Det som ble lært i prosjektet var at å drikke whisky ga selvsikkerhet. Boken ble delt opp i tre, og hver del reflekterer en stigning av selvsikkerhet mens man drikker.

For å oppnå dette ble den første boken, som skulle framstilles som usikker og nervøs, laget med gammeldags trykkteknikk. Illustrasjonene er ripet inn i metallplater og trykt på papir. Dette ga et røffere svart/hvit uttrykk som kan minne om usikkerhet.

Bok nummer to var straks mer selvsikker med farger. Fortsatt er uttrykket røft med vannmaling og teksturer. Siste bok er laget for å virke mest selvsikker ved hjelp av kun moderne informasjonsgrafikk.

Den litt spesielle boksen dette ligger i er laget av kryssfiner, og formen er inspirert av tønnene whisky lagres på. I tillegg gir boksen et veldig maskulint og robust følelse når man holder i den.

Prosjektdetaljer

Kunde: Ingen

Prosjekt: Redaksjonell design

Tjenester levert inkluderer: Ide og strategi, grafisk design, foto, tekst og animasjon